sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Tänker framåt - Eteenpäin!

Underbar solig vårdag på Pensar och har äntligen tid att skriva några rader.
2011-2018 fick först både Petter och jag, sista året endast jag vara en del av Jämtland och Åre vintertid.
Bättre vinterarbete finns inte. En av dagarna då jag var uppe på fjällen och njöt av skidning på skare i strålande sol slog tanken mej att varför sälja pensionat Mullfjället?
Samtidigt är det bra att vara finne och tänka realsitiskt.
Pensionatet är nu sålt till en familj från Stockholm. Lisa och Oskar som tar över kommer att driva verksamhet i pensionatet, men ännu oklart i vilken utsträckning.
Kanske kanske finns jag där som piga vintern 2018-19? Så gärna skulle jag träffa alla vänner som under årens lopp kom om och om igen till Mullfjället.
Vi får se.
Är nu tillbaka vid havet har öppnat, hamn, boende, bastur och restaurangen på Pensar Syd.
Känns bra, och jag ser Petter i min ögonvrå ibland. Då brukar jag tänka till lite.
Kanske är han här och lite styr mej så att jag håller mej till sak och inte börjar sväva ut i drömmar och fantasier.
Vår fördelning då han levde var just den. Petter planerade, förverkligade och höll koll på ekonomin.
Jag, född i fiskens stjärntecken, hade och har fortfarande en lite överaktiv kreativität nu och då...ekonomi kan man inte ens tala om med mej. Livet går ju på känsla! Kommer ihåg då en Yle reporter i en intervju, april 2003, frågade om gjort en marknadsundersökning för Pensar Syds verksamhet. Mitt svar var ett snäppe hysteriskt skratt ... och frågade mej själv efter intervjun - vad är marknadsundersökning?
Som sagt känsla och intuition är jag i ett nötskal, men förnuftet växer :)

Har öppnat ny hemsida, www.pensarsyd.fi och hoppas att alla tittar in och läser om hur livet går vidare på Pensars södra udde.
Där står bl.a. att vi har öppen med Supper Club OCH alltid på beställning för minimi 6 personer.
Också mindre sällskap är välkomna och då serveras måltiden hemma hos mej.
Bara ring så ordnar det sig!
Supper Club???  På 1930-40 talen förekom Underground / Supper Clubs i USA och Storbritannien och idag talar vi mycket om PopUps som är lite samma sak då vi talar restauranger.
Tycker om tanken av Supper Club - Svartklubb, som det kallas på svenska. På Pensar gör vi det som "att komma hem till oss och äta dagens meny"
Maten är rustik och enkel och framför allt rena lokala råvaror. Ekologska vin, alkoholfri mousserande och givetvis hantverks cider och öl kommer att finnas på borden.
Kombinera det här med en natt i havsmiljö. Vi finns nära dej, endast 1½ timmes resa från Åbo med bil, lite längre tid med cykel eller vandrande. Samtidigt får du åka förbindelsebåt, visste du att m/s Viken är gul nuförtiden?

Livet går vidare!
Läser dagliga tankar och 4 maj löd den "Jag erkänner och uttrycker nu min styrka rakt på sak"
VI SES - VÄLKOMNA!

Mahtava aurinkoinen kevätpäivä myös Pensarissa ja vihdoinkin minulla on aikaa kertoa missä mennään.
2011-18 sain olla mahtavaa kokemusta, ensin Petterin kanssa ja viimeinen vuosi yksin, Pensionat Mullfjälletin omistajana.
Jämtland on sekä luonnon että ihmisten takia ihan ensiluokkainen! Olin hiihtämässä, aurinko porotti siniseltä taivaalta, hanki kantoi ja suksi luisti. Kysyin itseltäni miski myydä sekä työpaikka että kiinteistö kun on näin ihanaa?
Mutta, onneksi olen suomalainen ja kuljen jalat maassa ja olen realisti (vaikka pää pilvissä välillä).
Majatalo Mullfjället on nyt myyty ja uudet omistajat, Lisa & Oskar, suunnittelevat miten toiminta jatkuu. Ken tietää, ehkä olen takaisin töissä sielläpäin taas talvella...

Olen rantautunut Pensarin etelä kärkeen jälleen ja kaikki palvelut on auki; satama, majoitus, sauna, ravintola.
Tuntuu hyvältä ja välillä Petter vilahtaa silmäkulmassa. Tunne että hän seuraa tekemisiäni tuntuu turvalliselta. Hän oli se joka suunnitteli, toteutti ja piti talouden rautaisessa otteessaan. Olen itse aina ollut hiukan epämääräinen ja mielellään unelmoinut sen sijaan että pistän töpinäksi. Jo sana talous hirvittää niin ettei siitä voi kanssani puhua. Elän tunteella, mutta järki kasvaa koko ajan :)

Elämä jatkuu Pensar Sydissä.
Uusi nettisivu on avattu www.pensarsyd.fi, kerromme sivustolla palveluista, hinnoista ja muun muassa ravintolakonseptista Supper Club JA tilauksista muina aikoina. Kerron tässä tarkemmin mitä tämä käytännössä tarkoittaa.
Supper Club??? Alkoi 1930-40 USA:ssa ja Iso Britanniassa. Supper / Underground Club on hiukan samaa kun PoUp ravintola.
Tykkään Supper Club - Svartklubb (ruotsiksi; en ole löytänyt suomenkielistä vastinetta) ajatuksesta ja Pensarissa kutsumme sinut ikään kuin kotiin syömään meidän päivän menu. JA todellisuudessa Evan  kotiin se on jos seurue on alle 6 henkilöä. Soitto ja kaikki järjestyy :)
Ruoka on maalaishenkinen ja selkeä puhtaista paikallisista raaka-aineista. Juomapuoli tarjoaa luomuviinejä, artesaani olutta ja siideriä sekä hyvää alkoholitonta kuplivaa.
Tämä yhdistettynä majotukseen merellisessä miljöössä on oiva lyhyt rentoututtava loma ja vain noin 1½ tunnin matkan päässä Turusta, omalla autolla, hiukan enemmän aikaa on varattava jos pyöräilee tai patikoi. Tiesitkö että m/s Viken on nykyään keltainen?

Elämä jatkuu eteenpäin!
Joka päivä luen päivän mietelause ja 4.5 se oli niin hieno "Hyväksyn ja ilmaisen vahvuuteni nyt suorasanaisesti"
TAPAAMISIIN - TERVETULOA!
PS. ostutbildningen fortsätter - här med hela kursgänget hosAnders på Västerro - Juustokurssi jatkuu jä tässä olen koko iloisen jengin kanssa Andersin luona Västerrossa Ahvenanmaalla. DS.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti