lauantai 12. marraskuuta 2016

Sommaren 2016 tackar för sig!

Hej igen efter en lång paus, men det är kanske så det ska vara.
Vi har en härlig säsong bakom oss på Pensar Syd, vädret var kanske mindre bra, men alldeles utmärkt för en som jobbar i ett hett kök. I år flyttade vi á la carte salen upp i övre salen, den vi har kallat för Lotta kabinettet. I nedre salen finns som tidigare reception, bar och vårt nya "vardagsrum" där man kan njuta av god dryck och vår nyhet Bryggplanka - en planka lastad med skärgårdsdelikatesser.
Tiden går och saker och ting förändras och slits. Det är nu 10 år sedan vi renoverade den större bastun, Caracalla. Nu är det dags igen att se över konstruktioner och slitage som uppstått. Våren 2017 kan bada igen och sitta på splitterny "lava"
Vi själva mår bättre än på länge och tänker fortsätta att må bra, därför har vi gjort ett beslut att inte öka arbetsmängden utan lite lätta på gasen. Vi tar det lilla lugna och är glad för varje bokning vi får till både Pensar Syd och Mullfjället. Ingen hets eftersom vi vill att också våra gäster ska känna av det lugn vi vill omge oss med. Kanske är det här också en viktig del av det vi står för - HÅLLBAR UTVECKLING!
Idag är det ännu vinter på Pensar, men det är mycket varmare än ett par dagar tidigare.
Då var det tid för fotografering och idag är det tid för test i köket.
Ikväll kommer dessutom alla trevliga damer från holmen på middag, ska bli verkligen roligt att sitta ner och äta, prata, ventilera.
Jaaa, har hinnut på resor också.
I vintras fick vi inbjudan till "Lundafest" av finaste gäster som om och om kommer till oss på Mullfjället. En så värdefull inbjudan kan inte försummas så vi packade oss i bilen och körde längs Sveriges östkust och vidare till Lund. Helt underbar stad, förstår att alla ni i Lund också är så härliga!
TAck för visiten. Resan fortsatte längs Sveriges västkust och underbara Grebbestad genom Norge upp till Trondheim. Bl.a. stannade vi en natt i Dovrefjällen - så vackert att jag inte börjar beskriva. Åk till Norge och kom via Trondheim och Mullfjället tillbaka.
Också en trip söderuta gjorde jag med Helena. Oj, det var också en resa att minnas vi cyklade längs Costa Dorada, simmade i Medelhavet och åt underbar, fräsch mat, fanns t.ex. inte pizza och hamburger kyffen, men härlig färsk fisk i små restauranger. Rekommenderar varmt för den som vill ha värme..
Nu börjar starx vinterlivet i norr, fast vi har nog vinter i skärgården också!
Ses i april 2017, men hör av mej innan det.
Hälsningar och hopas att vi ses redan i vinter på Mullfjället och om inte då så senast i vår på Pensar Syd
Eva
PS. har du evenmangförslag för julimånad på Pensar Syd, är vi glad om du berättar dina önskemål för oss, eller kansku du själv har något du vill erbjuda...DS.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti