maanantai 19. toukokuuta 2014

Maj - Toukokuu 2014

Har inte berättat om livets gång på ett tag för att det har varit bråttom, helt enkelt.
På Mullfjället är det tyst och lugnt i väntan på att Petter och Manccu skall börja spika ihop en liten terrass på södra sidan - de fina röda stolarna till terrassen finns redan, typiskt Eva! Oj så skönt det blir för våra gäster att lapa sol under vårvintern på terrassen...
Men antagligen kommer herrarna att trivas i fjällen och ta ut det mesta av försommarnaturen.
På Pensar har alla bryggor nu fixats och allt fungerar. Restaurangbyggnaden börjar vi måla i tisdag. Kommer att orsaka lite störningar på terrassen, men annars ska det löpa smärtfritt och ta en vecka i anspråk. Vi räknar med att allt står klart 1.6.
Personalen börjar vara ihop pusslad och vi har fått ett och annat guldkorn med i teamet i år.
Sebastian var den första av våra nykomlingar och han ställde sig med säker hand vid spisen. Martin inledde sin 4:e säsong - hur orkar han med oss? Och Nytt för i år är vår områdesvärd och guide. Nå, guide har hon alltid varit, men nu kombinerar vi det med områdesvärd så att vi får uppfiffat i enivirongen och som ser till att vi får ännu mera och godare örter in i köket. Områdesvärd & Guide är Helena och förstås kommer ni att se henne i salen också.
Ännu obeprövade är Amanda som ska se till att det är rent och snyggt i lägenheter, toaletter och övriga utrymmen och så har vi Jenni som ska stöda Helena och Magnus i salen. Jo, precis Magnus Sundman. Han är barmästare, receptionist och som tidigare delägare. Ska bli roligt att få se honom oftare på Pensar Syd i sommar. Också Magnus har inlett sin säsong redan förra veckoslutet då vi hade fd. FN soldater från Libanon var på besök med sina äkta hälfter.
Och så lite data: Logi, bastur och hamn står dagligen till alla gästers förfogande, restaurangen är öppen veckoslut 1-8.6 och dagligen 13.6 till skolstart. 17.8 firar vi traditionsdag med smakprov och gratis guidning.
Restaurangens öppettider: 9-10 frukost, 11-18 bar&bistro och kl 18-22.00 ärligt god bryggmiddag.
Petter, Magnus och Eva hoppas att få se både tidigare och nya gäster på Pensar i sommar!

Soliga hälsningar
Eva
www.pensarsyd.com
Sibylla, Petters älsklingsstaty, badar i morgonsolen

Jalle säger HEJ till Skyddskårens monument efter vintern i fjällen! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti