keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Hmmm... tiden susar förbi oss och vi har februari redan

Har inte skrivit på en lång lång tid och det känns lite styvt att komma igång.

Var på vinterbesök till Pensar i början av januari.
Gretels kaffebord besökte jag två gånger och båda gångerna åt jag så det svindlade när jag steg upp från bordet ... då det är så gott - vad ska man göra?
Den ena gången var Helena med och då packade vi de saker som hade blivit på efterkälke i november och fyllde åtminstone 20 kanistrar med gott Pensar vatten att ta med oss till Pjukala.
Den andra gången var vi på damutfärd med och då kom första snön och det var så vackert att det svindlade utan Gretels kaffebord.
Förutom Pensar besök var jag på titthålsoperation för mitt högra knä som är slutslitet efter många långa dagar i köket på Pensar, men vad gör man inte för att kunna servera ärligt god mat i Solsidans Kosthåll?

Är tillbaka på Mullfjället sedan någon vecka redan och vi har haft glädjen att få besök från Åboland, Åland och Pojo (Raseborg).
Både födelsedagskalas och studiebesök har våra gäster hunnit med.
Vi hade faktiskt Skärgårdens första Mathantverkare på Mullfjället. Hoppas att vi får smaka på många nya och traditionella läckerheter i sommar!

Både december och januari har varit livliga månader och nu har vi pustat ut en kort vecka för att köra igång igen till slutet av veckan. Därefter väntar fartfyllda veckor med livliga Smålänningar och Skåningar.
Vecka 9 (23.2-3.3) har vi inte fullbokad ännu, vi får se hur det går. Hyfsat ser det ut, men bättre får det gärna bli.
Vill ni ta del av vårt specialerbjudande ska ni komma vecka 10 (3.3-10.3)!
Ring +46-)73-0466191 eller mejla så får ni veta mera!
Alla som har ledigt då - kolla flyg på www.sas.se eller tåg på www.sj.se vi möter er vid tåget eller flygtransfer hållplatsen i Duved. Såg att Viking line hade ett bra erbjudande för Viking Club medlemmar om minimi 8 personer reser (bara 1 behöver vara Club medlem), kolla det hemsidan, eller mejla direkt till gruppavdelningen.

Nå, men visst har vi gjort ett och annat också. Petter har fått ett rum renoverat och har på listan 3 till denna vår. Jag har vaxat golv, som enda synliga ingrepp, men visst lyfter jag lite på svansen också för allt köks och annat smått arbete som håller mej sysselsatt mest hela dagarna.

Det bästa är att vi kommit igång med vår egen skidsäsong! Jag kan inte beskriva i ord - det bara är så fantastiskt roligt och gör dej hel både mentalt och fysiskt. Likasom paddling.
Så visst har vi det bra med fjäll och snö på vintern och öppet hav på sommaren, eller hur?

Ta du också vara på det och besök oss på Mullfjället vinterhalvåret och Pensar sommarhalvåret!

Snart får vi ängeln från Qviflax - tjohoo, då blir det månkalender på tyska, änglakort på finska... dagarna brukar ta bra form med dessa ingredienser :)

Ha det gott!
Eva & Petter
och en rad med bilder ...
Härliga Gretel

Jalle har det bra, ifall någon funderar

Skidorna alltid redo

Våta snöflingor i Bastuviken, Pensar Syd

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti