tiistai 27. elokuuta 2013

Vart försvann maj-juni-juli? Redan slutet av augusti

Tiden sprang iväg och inte ett knyst har ni hört om livet på Pensar Syd.
Ja, vad kan man annat konstatera än att det ibland är bättre att vila mellan varven än att skriva tomma ord mellan varven.
Fin säsong med sol, mat, härlig gäster och fin personal är bakom oss.
Med i gänget har vi bara Mia, Helena och Pålle mera.
En del har åkt till Japan och andra tillbaks på skolbänken.
Vad har då hänt i år?
Maj var fin och rätt så mycket folk som kom och for. Men, ack juni - var fanns alla mänskor? Lite vilda västern feeling nu och då. Men, vi krattade och planterade blommor, målade och spikade istället. Ett av resultaten är den fina terassen som Petter och Mattsson byggde. Jädrans så det blev lyckat. Kanske kunde vi ha fixat skärgårdens längsta sushibar där, men vi höll oss till den linje vi jobbat fram - lugnt och vackert i all sin enkelhet. Ni ser bild lite längre ner.

Juni hade vi mera hundar än mänskor på Pensar Syd :) Härliga hundar och deras mattar och hussar gav oss en helt annan insikt i vad det är att på riktigt skola sina hundar och att hundar för samman mänskor socialt.
Härlig grupp! Visst var det andra fina besökare också, men hundarna blen överst i minnessorteringen.
Midsommar är ju alltid Midsommar. I år hade vi hyfsat väder dessutom.
Och Petter hann upp till Pensionat Mullfjället med 5 andra herrar. De fick hela husets fasad målad på 1 vecka, det var duktigt! Och smör på brödet fick de samt god mat med Magnus som köksmästare :)

Så kom Juli och då kan man väl säga att säsongen tog eld.
Mycket båtar i rörelse, inte lika många landgäster, men i alla fall tillräckligt. Det brukar ju ofta gå så att om sommaren innan varit regnig faller övernattande gästers antal. Självklart är det så - vem av oss skulle ta risken att två somrar i rad bli utan sol och värme? Många reste lite längre söderut än till Pensar Syd i år :)

Augusti - helt underbar! Vad kan man säga mer, bästa tänkbara väder och livligt med folk. Förstås måste man ta i beaktande att en viss avmattning blir det veckan innan skolorna börjar. Synd då man tänker på hur vackert det varit och hur fina månskensgator vi fått vila blicken på.
Och så har vi alltid roliga skolelever i augusti som piggar upp ens snäppe äldre sinne.
Överst i minnessorteringe blev naturligtvis Monumentets 75års fest och Pensar Syds 10års fest som gick av stapel 17.8, en lördag. Och hela augustis regnmängd var koncentrerad till timmarna då festen hölls - vid monumentet under bar himmel. Förbaskat också!
Men stämningen var fin och vi vill tacka Mauri Ikonen, Kurt Stoor, Harry Ölander och Tom&Birgitta Bröckl för det! Och inslaget av paret Wecksell var en underbar överraskning - Tusen tack och kramar till er alla!
Ett lite mindre programnummer var Stig Kuntze och Eduard med Jazz och Bossa Nova. Vilka herrar! Dem vill vi ha på nytt med oss i augustikvällen - men, vi får vänta till 2014. Sista veckoslutet i augusti är nämligen ägnat åt Forneld och Samba. Klä nu allihopa bekväma kläder och skor på er och kom till Pensar Syd och vicka på höfterna 31.8 - sommarens sista MUST!
I år stänger vi restarangen 1.9 och hamnen 14.9.

Från och med nu ska tiden räcka till för att berätta om vårt liv och leverne varje månad.
Soliga hälsningar
Eva & Petter
PS Jalle mår bra! DS. 
Petters o Mattssons terrass!
Kväll vid handtvätten
Mitt på dagen vid bord 23

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti