lauantai 19. tammikuuta 2013

Januari 2013 på Mullfjället


Tiden går så fort.
Alla fönster är nu förnyade och en del dörrar likaså. Glas & ramar från Östersund har gjort ett snyggt arbete, men så tog det 2 månader längre tid än beräknat. Tiden gick fort för fönster herrarna också :)

Jul- och Nyår hade vi mycket gäster både från Finland och Sverige. Speciellt en dam från Duved kom jag i kontakt med och hennes passion var finsk kålrotslåda - och det hade jag givetvis inte på Julbordet! Nåväl några dagar in i januari var jag på promenad och mötte samma dam. Hon frågade om vi har öppet 17.1? -jovisst svarade jag. Bra, då kommer min man och jag på bröllopsmiddag om vi får kålrotslåda svarade damen. Så gick det bröllopsmiddagen dukades upp med kålrotslåda och rimmad oxbringa. Och lite annat förstås.

Petter renoverar idogt i lägenheten uppe på vindsvåningen. Oj så vi kommer att få det fint. Förvisso måste vi flytta ut igen efter ett tag för vi har huset fullt just innan Påsk. Då blir det vårt nuvarande rum som är precis så stort att vi för 2st 80cm sängar och 50cm golvyta på vardera sidan om sängarna. Så bor hotellägare - flott eller hur?
Katten bor i samma "kupé".

Vi har inlett vår skidsäsong med buller och bång.
Petter har skidning i ryggraden och drar på med stil. Jag har inte skidning i ryggraden och gör märken i spåren var än jag flåsar fram. Det blir nog bra innan vårsolen kommer fram.

Nåväl, snart börjar pensionatet befolkas och det ser riktigt bra ut från slutet av januari till början av april.
Ännu finns det rum lediga för den som vill komma på mysig semester, mejla, ring eller ta kontakt via Pensionat Mullfjällets hemsida

Det roliga med Jämtland och Åre fjällområde är att det inte bara är skidning utför, i spår eller terräng som gäller. Här finns så mycket annat! Godbitar är t.ex. dagsutfärd till Trondheim, följ pilgrimernas forna rutter.
Om man vill se samekultur ligger Njarka sameläger nära eller Sveriges vattenrikaste fors är också nära Tännforsen.
Och underbart Mathantverk, det som nu kör igång i Skärgården.
Här finns otaliga små ysterier, bagerier, härliga choklad- och pralinfabriker, små charkuterier. Lätt att kolla in vad som erbjuds är via Eldrimner.

Kom kom fort - vi ser fram emot ert besök! Hälsningar Eva & Petter

Sover skönt
Mysigt i lobbybaren


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti