keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Från höst till vinter i Åre - Hösten fortsätter på Pensar

21/11 2012 är det idag och det är en grå och blåsig dag. Men, hösten har varit rätt så hyfsad, sol, vind, regn. Så skall det vara på hösten.
På Pensar är det lugnt och fridfullt.
Jalle jagar ut mössen ur huset. Äter också ett och annat.
Petter fixar allt mellan himmel och jord, men tar det också lugnt franför ÅU:s korsord,
Eva ... snurrar i huvudet ... kanske kan man säga stickar och vandrar.

Vi har varit ett varv till Mullfjället och målat, städat, tvättat fönster och framför allt tömt vinden. Hjälp av Hangöbor har vi fått - Tusen tack MagnusB!

I dagarna börjar vi packa bilarna igen.
Med skall både det ena och det andra. Bland annat Sune. Vem är Sune?
Sune är degmaskinen, döpt av Carola. Varför den blev maskulin, han, kanske beror på att den är säker, seg, stressar inte med olika varv i maskinen, finns bara ON och OFF. Visst kunde han har varit hon också med tanke på att Sune är enkel att förstå. Inga bruksanvisningar behövs. Stöpseln i väggen och sedan ON eller OFF. Hen har jag inte lärt mej använda ännu så vi får se hur vi beskriver kommande maskiner vi investerar i.
Sune packas bort när alla bröd är färdiga för att säljas på Gamla Malmens Julmarknad i Pargas.
I år hålls marknaden 8/12, kl 13-17.00 och vi packar med oss ekoloigskt bröd; Pensar limpor och rågfras, havtornsbröd och ingefärakex. Vi har också mycket att berätta om vår första och vår kommande säsong i Duved-Åre och vårt pensionat, Mullfjället.

Nu har vi som sagt vilat och pulsen har legat lågt - snart skall den höjas.
Vi öppnar säsongen i Duved 14/12 2012 och håller öppet åtminstone till 15/4 2013.
I december och januari är dagarna korta och mörkret gör intrång vid 15-tiden. Men Petter har spranakde brasor och vad är godare än en Jämtlands öl framför brasan efter en dag ute?
I februari och början av mars är det redan ljusare och folkströmmarna drar till Jämtland antingen för att skida eller kanske smaka på Jämtlandska delikatesser i form av Mathantverk. Och varje kväll sprakar det i brasorna och Petter har Jämtlandsöl och annat gott i sin lobbybar.
I mars och april är det ljust och dagarna är långa. Det är perfekta tider för skidning i fjällen, både slalom och terräng. Hur låter det att ta linbanan upp på Mullfjället och skida runt fjället, ca 14km, för att mer eller mindre trött komma tillbaka till pensionatat där Petter har bastun varm, fyr i eldstäderna, kall Jämtlands öl, varm lumumba, och middagen serveras utan att du behöver lyfta ett finger!
Vi tycker att du skall boka in dej nu! www.mullfjallet.se eller ring +46-(0)647-20004

Hälsningar Eva & Petter
Höstfärger 


En av Petters brasor

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti