maanantai 2. huhtikuuta 2012

Sol efter moln och snö efter regn

Oj så vi led med regnet och molntäcket som hängde över Årefjällen i 2 veckor.
Har inte hänt på 20 år säger grannar och andra lokala på orten. Först sade de 30, men ändrade sig till 20år.
Hoppas verkligen att det inte händer för ofta, det tär på humöret.
Nu har vi sol, snö och härligt vårväder! Första fikapausen ute, första tussilago blomman, och besök från Finland :) Skidningen har tagit fart igen och idag var det tur till Ullådalen, igår Björnen och 10 eller 11/4 hoppas vi på att komma till Sylarna.
Också Edsåsdalen har vi, Jennika och Eva, hunnit besöka. Fina vandringsmöjligheter även på vintern, bra! Ibland kanske man inte känner för att stå på skidor och då är detta ett perfekt alternativ. Vi åkte också till Trillevallen, vacker natur med Renfjället invid. Men jöö, den bar vi tittade in i hade inte blivit vädrad på ett antal år, luktade inte mera highlife som det brukar efter fest, det var fränt!
Efteråt mat på Halta Renen, renskav med rårörda lingon, himmelskt gott.
Petter har varit på Pensar och röjt och av bilderna att döma såg det fint och snyggt ut, men mycket har vi kvar innan allt är i ordning för att ta emot sommaren.
Här i Åre börjar säsongen ta en vändning mot det lugnare. Efter Påsk blir det tyst i knutarna.
Antar att det gör gott åt allas själsliga ro. Har förstått att sommarbesökare kommer mer och mer till Åre med omnejd. Och det finns fint utbud på aktiviteter, inte bara fiske utan också cykling, vandring i fjällen och ridning för att inte tala om paddling.
Känns lite vemodigt att fundera på vad som skall packas med till Finland, men å andra sidan är det underbart att komma till skärgården och och sjöfåglarnas lockljud till varandra.

Fikapaus i vårsolen
...mmm dessa ostar ...


Blomsterrabatten!    
Hälsningar från Jämtland, Eva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti