tiistai 10. huhtikuuta 2012

Så inleder vi sista vecka i fjällen

Tiden har flugit fram och idag lever vi 10/4.
Vi kom till Duved 19/12 2012 och våra första modiga gäster kom redan 21/12 2012.
En kort resumé kan vara på sin plats :)
I början - väntan på att alla myndigheter skulle godkänna inlagda ansökningar för verksamheten, städning och röjning. Vi hade hjälp av goda vänner som stod för enastående talkoanda och Finsk Sisu ... lite fundersam blev Walter Kerke då det serverades ärtsoppa 2 ggr till lunch. Med skärpa i rösten meddelade han; Pappa betala istället :)
I februari - skolgrupper och idrottsgrupper. Varje dag hämtade något nytt allt från benbrott till hur man betjänar. Jätte skojig tid! Så blev det sportlovsveckor och barnfamiljer. Vädret var bra och alla verkade glada. Stämningen i restaurangen var härlig av prat och ljusens varma sken.
I mars - företag, privata gäster och familjer. Vi gick in i en annan period då dagarna blev längre (dammet syntes i huset ...) och skrattet började klingade då Jennika kom till fjällen. Oj, så roligt vi hade. Sällan har man träffat en gladare jänta! Oberoende om vi började dagen kl 6.30 eller 11.00 var humorn där från början.
Vi gjorde utfärder till lokala matproducenter, smakade på himmelska ostar, smör som var nykärnat och köpte pinfärsk röding vid Landsjön i Krokom. I höst fortsätter vi att söka lokala råvaror för att kunna servera ärligt god mat.
Ett minus i mars - förbaskat så det regnade i mars! Snön försvann och tron på att säsongen skulle fortsätta till Påsk ...
Påsk - Snön föll vit och vacker 1/4! Nej nou va he! Allt blev så härligt vitt och fint. Duveds längdspår var i uselt skick, men Börnen och Ullådalen samt Trillevallen bra. Alla slalombackar kan man säga att var i prima skick. Igen en gång fin stämning på Pensionat Mullfjället där restaurangen fylldes till kvällarna med hungriga skidare från när och fjärran.
Sista veckan - vi städar igen ... och packar med det som skall söderut till Pensar Syd.
Skall ikväll gå genom med sommargårdskarlen hur allt fungerar och lämna över till honom.
Men, ännu har vi lite tid kvar då vi hoppas på sol och värme!

I väntan på middagen
Desserten är serverad!
Baren är öppen - passligt med en matsmältare
Ha det gott - här kommer några stämningsbilder!
Hälsningar Eva & Petter

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti