perjantai 27. huhtikuuta 2012

Åter vid havet och doften av skärgård!

Vi har varit här en tid redan, men först skulle det städas och fixas så att våra trogna vårmetare kunde bo bekvämt och rent.
Här på Pensar Syd har det varit en fin vår med sol, gäster och glada miner.
Petter och Ralf renoverar i Klippan så att det ångar om dem.Ett nytt fönster är insatt på vinden, se bilden nederst. Det byggs in torrtoaletter och isoleras samt dras ny el av Mårten... och de äter minst en ask småbröd och en kaka per dag så det osar också i köket där det bakas. Just nu gör Helena inkokta päron så att vi skall kunna göra härliga päronkakor i nästa vecka.
Jalle mår naturligtvis som en prins, men måste nog låsas in ibland för att rensa bort lite inflyttade möss och inte tömma holmen på fåglar...
Själv sitter jag med en täppt näsa och funderar - hur gick det så?
Lilla bastun är i full gång och den större, Caracalla, skall vi städa och pyssla om lite ännu innan vi öppnar den, men el och vatten har nu kopplats.
Bryggorna är klara att ta emot kommande båtar som vill bo lugnt och ta sig en bit mat i Paviljongen. Vi har ett nytt koncept för båtfarare som vi kallar Bryggpension. Vilken möjlighet för att den som är båtkock att ta paus från kockande och diskande och istället efter ankomst njuta av vältillredd middag och frukost.
Också våra logigäster erbjuder vi samma halvpensions alternativ. Bo och njut av kökets läckerheter till specialpris, ingen disk inget kånkande av mat ut till Pensar - istället kan du packa ner böcker som blivit olästa i hyllan och ta dej tid att njuta av skärgårdens fina natur.
Fisk har vi varit lyckligt lottade med igen, både från Börje på Pensar och Rosins på Aspholm. Låt bilden nedan locka till en fiskmiddag på Pensar Syd.
Vi håller öppet 1/5 kl 12.30-16.00
Läckerheter på bordet är saltströmmingskaviar, sik-laxcarpaccio, vorschmack á la Mannerheim, hustes tomatfat, örtig sallad, rotbröd och artesanostar samt Evert Taubes fisksoppa och chokladmoussekaka med äppelmos på Heisalas äppel. Och så hoppas vi på sol :). Ring och boka bord 0405764976
Ha det gott hälsar vi alla från Pensar Syd, medan Pensionat Mullfjället vilar.
Eva & Petter

Aspholms sik
Vårlugn på Pensar
Här ser ni herr Lundell från Korpo Båtbygg som också i år har gjort ett fantastiskt fönster till Pensar Syd, denna gång till Klippans vind. Med nöd och näppe fick vi in det i Sauli=vår finska bil (vår svenska heter Carl Gustaf, givetvis)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti