lauantai 10. maaliskuuta 2012

Vi har bakat och tagit det lugnt

Nu har vi fått vila ett bra tag...så länge att ingen kom ihåg när frukosten skall serveras...
Vädert har varit synnerligen varierande regn, sol, blåst, takdropp. Idag har vi World Cup tävlingar i Åre och i lika varierande väder som jag skriver tidigare.
Vi som inte deltar i World Cup har varit till Åre Bageri på kaffe och kringla/chokladmaräng och till Systembolaget med alla norrmän som kommer hit på veckosluten för att bunkra öl, vin & sprit. Alltså är vi finländare inte unika med att syssla med alkoholrally.
Och naturligtvis måste man allt som oftast åka till Åre Chokladfabrik för att se om någon ny produkt har hamnat i smakprovsskålarna. Inget nytt idag, men köpte hem citrontryffel och Jennika handlade lingon- och minttryffel.
Idag har första gräsmattorna visat sig för solen, nog är det märkligt hur fort snön smälter, men i pistar och spår är det ännu bra före. Petter har skidat sin tur och jag skall snart susa ut i spåret, en kort snutt för att sedan komma i tid tillbaka för att förbereda middagen. Sallad och Vice President ost från Skärvångens ysteri, Lenas tomatströmming med pepparrots creme och Hannus underbara mudcake med apelsinsallad till efterrätt.
Bilderna ni ser visar matbröd och chokladmaräng - avgör själv vilket som är vad.

Vi har varje dag fått njuta av Jennikas goda humör och humor, här är det roligt skall ni veta.
Och imorgon kör vi igång för fulla muggar igen!

Hälsningar Eva & Petter

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti