maanantai 9. tammikuuta 2012

Januari lugnet

Hej go´vänner,

Vi har firat och jobbat med en hel del JÄTTE duktiga talkoarbetare från Finland och Belgien.
Det har städats, lagats mat, bakats bullar och kakor, rivits golv, målats golv. Men, visst hann vi alla också skida. En del terräng, en del slalom och en del på en böjd planka - snowboard.
Vädret varierande ibland ymnigt snöfall och temperatur på någon minusgrad och ibland har kvicksilvret sjunkit till -22 och klarblå himmel med sol har strålat mot våra bleka ansikten. Men vet ni, det finns en "alp-kräm" (eg. vaselin) som man blir brun av på 4 minuter...måste provas!
Som rubriken berättar har nu ett januarilugn sänkts över Åre med omnejd. Här är just ingen annan än Petter, Jalle och Eva på Mullfjällets gård. I backarna är det ingen trängsel och definitivt ingen kö vid liften man valt att åka upp med. Bra tid att skida för den som nu kan ta ledigt från jobb. Inte heller terrängspåren är överbelastade :)
Idag har brandlarms installationerna påbörjats i pensionatet och vi har en tystlåten installatör som går omkring i huset med pannalmpan på...vi har mer eller mindre mys-pys belysning på Pensionat Mullfjället...stearinljus, brasor... :)))
Följ med oss och vårt svenska halvÅr i Åre!

Hälsar Eva, Petter och katten Jalle
PS ännu har vi inte fått samordningsnummer alltså personnummer...vad har vi gjort för tokigt då numrorna inte bekräftas...DS.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti