tiistai 27. joulukuuta 2011

Julen är firad

Så har vi firat vår första jul på Pensionat Mullfjället.
Ingen värre storm drabbade oss och vi hade ett 20-tal kunder som åt julmiddag i vår mysiga restaurang.
Efteråt tänkte jag nog i mitt stilla sinne att det var sista gången jag gjorde traditionell julmat. Får helt enkelt inte grepp över det hela, blir bara ett virr varr av pytsar och smaker.
Ja, ja mensann - so man säger här- i nästa år blir det tema kalkon och till den goda tillbehör.

Idag har vi 27/12 och ännu har vi inte haft strömavbrott. Blåser hårt och mängder av snö faller.
Vi var in till Åre för att lämna in sista pappren gällande serveringstillståndet idag och på hemresan tappade man nästan sikten över vad som var väg och vad som var åker eller dike. Allt var så vitt så vitt.
Sade att pappren är nu inlämnade och sedan skall jag ännu tenta svenska alkohollagen så om allt går väl kan vi servera Lumumba i februari.

Petter har ont i ryggen av mycket bilkörning och ont i benmusklerna av kånkande på saker som jag tycker vi skall flytta i huset. Han är måttligt lycklig :(

Jalle, katten, börjar ta maner av att vara kung -åtminstone på vår egen gård!

På Pensar har stormen dragit in ordentligt och fällt träd över bastun och krossat dasset vi bastun. Börje meddelade att dasset är ur bruk, men bastun klarade sig med smärre törnar.
Tack Börje för att du håller koll på vår ögonsten på Pensars södra udde!

Tack för denna session hälsar
Eva

1 kommentti:

  1. Morjens kamut! Kiva kuulla,että kaikki siellä pohjoisessa on lähtenyt hyvin käyntiin. Blogin pääkuvan mukaan siellä teidän värdshusetissanne on mukava interiööri. Ja Eva, laitapas sitten itsestäsi oikein ruskettunut kasvokuva julkisuuteen - näkee senkin ihmeen. Mutta sitä vaseliinia saat sitten tuoda tullessasi kuorman. Oikein hyviä laskuja, sopuisia vieraita sekä voimia ja tsemppiä teille!!! sirkka

    VastaaPoista